Selecteer een pagina

een opleiding met een SVH diploma en baan

Pizzaiolo opleiding

DOK030 ontwikkelde dit werk-leertraject op verzoek van de Italiaanse horeca.
Deze branche heeft grote behoefte aan deskundig personeel omdat steeds meer consumenten graag een pizza eten en voor een echt lekkere pizza graag meer willen betalen. Goede pizzabakkers kunnen dus makkelijk een betaalde baan vinden. Tijdens je opleiding ga je direct bij een pizzeria of restaurant werken. Je leert het vak dus in de praktijk. DOK030 ondersteunt dit met een degelijke theoretische basis en begeleiding, zodat je goed wordt voorbereid om zelfstandig als pizzabakker aan de slag te kunnen gaan. Uiteraard sluit je het scholingstraject af met een landelijk erkend SVH diploma.

Pizzaiolo opleiding met:

SVH diploma en baangarantie

Pizzaiolo met SVH diploma en baangarantie is ontwikkeld op verzoek van de Italiaanse horeca; ‘pizzaiolo’ betekent immers ‘pizzamaker’. Het project is opgebouwd uit theoretische en praktische modules. Gedurende het hele traject wordt er veel aandacht besteed aan de persoonlijke situatie en ontwikkeling van de deelnemers. Na het doorlopen van het gehele traject hebben de deelnemers in principe voldoende kennis en vaardigheid opgedaan om direct als pizzaiolo aan de slag te kunnen. De opleiding wordt afgesloten met een theoretische en praktische landelijke examen van het SVH, Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Het behalen van het examen geeft recht op het unieke landelijk erkende diploma tot pizzabakker. De enige in Nederland.

Inhoud traject

Het traject ziet er als volgt uit:
– Aanmelding
– Intake
– Introductie op het vak van pizzaiolo, inclusief kennismaking met de praktijk
– Basistheorie horeca (inclusief certificaat HACCP)
– Verdieping theorie horeca
– Werken en leren
– Begeleiding op leefgebieden (indien nodig)
– Praktijkstage
– Certificering met arbeidscontract
– Coaching na aanstelling (indien nodig en in opdracht)

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Nadat je bent toegelaten, krijg je eerst een introductie op het vak van pizzaiolo. Daar hoort uiteraard een ‘kijkje in de keuken’ van een ervaren pizzaiolo bij.
Daarna word je klaargestoomd voor het certificaat HACCP. Hiervoor krijg je een korte cursus. Nadat je je certificaat hebt behaald, volgt er een verdiepende cursus horecatheorie. Wat je hebt geleerd ga je in de praktijk brengen gedurende een werk- en leertraject. Vanzelfsprekend word je daarbij goed begeleid en gecoacht.
Ben je er klaar voor? Dan kun je ‘op stage!’ De stage is het laatste onderdeel van het traject. Als je dit hebt afgerond, ben je nog geen volleerd pizzaiolo, maar dat word je in de praktijk.

Na alle voorbereiding krijg je een proefexamen om je goed voor te bereiden op het SVH examen. Het examen bestaat uit een theoretische en praktische deel. Als je je het examen hebt gehaald, dan ontvang je het landelijk erkende diploma Pizzabakker. 

Afsluiting met arbeidscontract:
Gedurende de praktijkdeel, zijn we al bezig om je te introduceren bij een of meerdere Italiaanse horecabedrijven die vacatures hebben.. Gelet op de vele openstaande vacatures, zal het geen probleem worden om je met diploma aan een betaalde baan te helpen.
Gedurende het traject blijven we je uiteraard begeleiden en coachen totdat je je draai gevonden hebt. Indien nodig en gewenst kunnen we je ook na je aanstelling blijven begeleiden.
Het hele traject duurt 3 tot 6 maanden. Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie en van de opdrachtgever.

Startdata

De startdata voor 2022 zijn nog niet bekend. Zodra dit bekend is, zullen wij deze op deze website vermelden.

Een individueel scholingstraject behoort ook tot de mogelijkheid.
Voor meer informatie over de exacte data en beschikbaarheid kunt u contact met ons opnemen.
Voo
Locatie
De theorielessen worden gegeven bij DOK030, Pretoriadreef 88, 3564 BX Utrecht.
Praktijkervaring doe je op praktijklocatie en bij werkgevers in de regio Utrecht.

Profiel kandidaat
– Je bent 18 jaar of ouder
– Je bent werkloos en werkzoekend
– Je bent statushouder
– Je hebt een bijstandsuitkering (Participatiewet) of een uitkering van het UWV
– Je bent niet ingeschreven op een opleiding en krijgt geen bijstandsuitkering
– Je volgt een opleiding, maar dreigt uit te vallen en/of je wilt hier niet verder mee
– Je werkt al in de horeca, echter zonder startkwalificatie

Aanmelden

Je meldt je aan voor het project door je gegevens hieronder in te vullen. Na ontvangst van het formulier nemen we snel contact met je op.

Huidige situatie